dilluns, 29 de gener del 2024

núvol de fum 439 | premi

 Escolta el podcast:
 
O descarrega'l: núvol de fum 439.np3

        

          La setmana passada el Núvol de Fum rebia un premi de reconeixement de part dels companys de Radio Mollet, dins la festa de la ràdio, que enguany complia 43 anys. Un premi que agraeixo molt, doncs ells saben el que costa fer un programa de ràdio (jo crec que de qualitat) durant tants anys. Aquest premi arriba en un any una mica estrany, ja sabeu que aquesta temporada vam estar a punt de marxar de RadioMollet degut a la sensació d'abandonament que tinc, no per part dels companys de la ràdio, sinó des de l'ajuntament. La ràdio és un mitjà que ja no està de moda, i en comptes d'intentar renovar-la, arribar a més gent i buscar formes de fer-la creixer, sembla que des de fa anys funciona més aviat per inèrcia, i la meva sensació és que els nostres polítics han deixat de creure en ella. (Comentar que al final de la temporada passada vaig enviar un mail a alacaldia amb aquestes inquietuds, un mail que mai va tenir resposta). Vull recordar que les persones i entitats que fem programes a Radio Mollet estem treballant per la cultura de la ciutat, setmana rere setmana, aportant cadascú el seu granet de sorra, i entre tots i totes fem el gruix de la programació de la ràdio. La meva queixa és per l'abandó que patim els que fem ràdio a la nostra ciutat, a qui com dic fem cultura tot l'any, en comparació amb altres treballadors de la ciutat per a nosaltres, mostrant zero interés per les necessitats de cadascú. Jo crec que no costaria gaire oferir un bitllet de bus a qui ha de creuar la ciutat per anar a fer el seu programa, o unes entrades per algún espectacle de festa major, o ajudar a que els nostres programes se distribueixin bé per internet (el que està fent ara Audiotalaia per a nosaltres), per exemple, serien petits gestos que segur que farien que ens sentissim més valorats... crec que no és res descabellat, però a dia d'avui sembla impossible.

        El Núvol de Fum és un projecte personal al qual estimo molt. Han sigut fins ara 12 temporades i gairebé 450 programes dels quals em sento molt orgullós. Son un repositori de música i un testimoni del naixement i evolució de músiques i estils, i espero que continüi durant molts anys més, si és a ràdio Mollet o no ja ho veurem, Sincerament, seguir amb el programa a la ràdio no aporta res al programa en sí, jo crec (o vull pensar) que aporta a la ciutat, al nostre teixit cultural, però alhroa tinc la sensació que en realitat aquesta aportació no es valora, no importa.

        Així que un cop més vull agraïr als companys de la ràdio aquest premi, com deia abans ells sí que valoren i enténen aquestes necessitats i peculiaritats de cadascú. També a Audiotalaia, que ja sabeu que aporta el pressupost necessari per cobrir les necessitats del programa, ja que aquesta ajuda no arriba de qui hauria d'arribar.  



     I dit tot això, que s'havia de dir, avui hem escoltat la música de One Million Eyes, des del catàleg de A Strangely Isolated Place, l'ambient drone de The Inward Circles, l'electrònica ambient i techno de Artefakt i la màgia esotèrica-shamànica de Rainforest Spiritual Enslavement
 
Llarga vida al Núvol de Fum!
 
 
 
Tracklist del programa
 
01. [asip] one million eyes - kettelsoul
02. [csp] the inward circles - they closed their eyes as parts which first die
03. [rb] artefakt - tides
04. [hospital] rainforest spiritual enslavement - which to choose
 
 
 
         
    Tanquem el programa amb un projecte personal que acabo d'arrencar. Un nou canal de Youtube on, per començar, compartiré alguns dels patches de VCV Rack que estic fent durant el meu aprenentatge i estudis de síntesi modular. La idea és anar afegint material poc a poc i que quedi com un repositori de l'evolució d'aquests coneixements. Podeu subscriure-us i per no perdre-us cap novetat. Us deixo un petit exercici d'ambient dub / techno.

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada