divendres, 4 de desembre del 2015

núvol de fum 130 | l'habitació vermella

Escolta el podcast:

O descarrega'l: núvol de fum 130.mp3


     Porto una setmana amb la veu tocada pel refredat obligatori d'aquestes dates, així que aprofitem el programa d'aquesta setmana per punxar uns temes que per ser més llargs de l'habitual normalment queden fora del programa. No és el primer cop que fem això ni serà l'últim; ja sabeu que és molt normal trobar-se temes de més de vint minuts en els estils en els que ens movem. Peces que es desenvolupen poc a poc o que ens endinsen en atmosferes misterioses i hipnòtiques. 
     Així doncs que per avui tenim tres temes, com un bon menú. De primer la guitarra de Kecap Tuyul amb una peça d'improvisació que acaba agafant forma d'una espècie de punk o post-rock. La publicació és d'eg0cide productions. De segon tenim ni més ni menys que al senyor Stephen O'Malley des del seu darrer disc en solitari Eternelle Idole. Aquí el líder de Sunn O))) aparca per un moment la guitarra per compondre aquestes músiques per un ballet sobre gel de la coreògrafa Giséle Vienne. Els postres ens els porten el tàndem Aidan Baker i Idklang des del disc The Red Room, tribut a la sèrie Twin Peaks. Com que no ens podem perdre res que tingui que veure amb el Déu Lynch aquí tenim aquestes peces d'improvisació electroacústica, entre el jazz i l'experimentació.
     Per acabar us torno a comentar que dissabte hi ha una cita important al Konvent de Cal Rosal de Berga amb els concerts de Javier Piñango, Anki Toner i Eli Gras. Un triple concert experimental organitzat pels amics de 4'33" Cafe, una ocasió magnífica per coneixer el Konvent i gaudir de la música d'aquests tres experimentadors. 


Tracklist del programa 

01 [eg0_106] kecap tuyul - quand il ne reste rien 
02 [sp060] stephen o'malley - l'étang / aurore theme
03 [kr021] aidan baker & idklang - in the red room


     Tanquem el post d'avui, no amb un vídeo d'algun dels artistes que hem escoltat, sino amb la aparició de Eli Gras, que actuarà dissabte al Konvent, al programa de TV3 Ja T'ho Faràs, dedicat al reciblatge creatiu. No és habitual que artistes experimentals apareguin als grans mitjans així que celebrem i compartim aquest vídeo. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada