divendres, 2 de novembre de 2012

núvol de fum 006

Escolta el podcastO descarrega'l: núvol de fum 006.mp3


   La sisena edició de Núvol de Fum ha coincidit amb el dia de tots sants i he volgut aprofitar la ocasió per a fer un programa especial. No soc molt partidari d'importr tradicions de fora però si hi ha algun dia de l'any per explicar històries de fantasmes i passar por aquest es sense cap dubte el de tots sants i la seva vigília, i aquí al programa com que ja ens agrada passar por no podem deixar passar la ocasió. Així doncs aquí tenim aquest primer especial de Núvol de Fum dedicat a Halloween, amb una selecció de dark ambient i drones molt foscos. Aquest programa té format de mixtape per no trencar el clima i la tensió que es crea amb la música.
   Els temes que composen aquest mixtape no son tot novetats, de fet he tirat molt de clàssics i d'alguns grans temes que fa anys que vaig descobrir. La idea és fer un repàs a alguns dels netlabels més importants dedicats a la música ambient més fosca, alguns d'ells segueixen en actiu i d'altres sembla que es troben en un estat adormit. D'aquesta manera recordem alguna publicació mítica com la recopilació "see you in sanitarium" del netlabel polac Kaos Ex Machina, editada en 2007 i que si voleu passar por de veritat us recomano escoltar-la sencera. En aquest mixtape també trobem música d'altres netlabels mítics com Amduscias Records, Dark Winter i Webbed Hand, del que ja hem parlar en diverses ocasions. Un altre dels temes que apareix és "hivernacle", del meu propi projecte musical anomenat Nigul. El dia de tots sants es compleixen quatre anys de la seva publicació dins el disc "un cas estrany" a Audiotalaia i no he pogut resistir incloure'l. També vull destacar el guiny a Eraserhead, la pel.lícula de David Lynch a través de la peça de Benny David, i el tema que tanca la sessió, que sembla fet a mida per al programa.... "apparitions in clouds of smoke".

Tracklist del programa

01 [kemn021] roto visage - splintered mistress
02 [wh242] eccentrum - empty forests
03 [dw001] samsa - on of the above
04 [at015] nigul - hivernacle
05 [1798.002] rngmnn - skogsraet
06 [tfr137] cpt. benny david  - eraserhead suite
07 [amr019] upheaval - crucifixion
08 [dw001] samsa - edge of forever
09 [kemn021] dossier lomokome - lunatic semiphonetics
10 [amr315] pixyblink - yore
11 [dw086] eddie entropy - a bid of insurrection
12 [amr030] insomanic - apparitions in clouds of smoke

   Apagueu el llum i pugeu el volúm del vostre reproductor... disposeu-vos a passar una hora de por amb aquesta selecció de dark ambient i drone de lliure difusió....

   Per al vídeo d'avui he escollit aquest curtmetratge  titulat La Coquille et le Clergyman,  dirigit al 1928 per la directora francesa Germaine Dulac i una de les seves obres més importants junt amb Le Souriante Madame Beudet. Aquí la música i el so el crea per a l'ocasió el genial artista Roto VisageCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada