dijous, 25 d’octubre del 2012

núvol de fum 005

Escolta el podcast



O descarrega'l: núvol de fum 005.mp3


    Comencem aquest cinquè programa parlant d'un treball que no és netaudio. El debut de Cello+Laptop el trobareu editat per Envelope Collective a un preu més que raonable i des del programa no podia deixar de recomanar-lo, ja que es tracta d'un molt bon disc. Ja vam escoltar aquest projecte de Edu Comelles i Sara Galán al segon programa arrel del tema que aportaven a la recopilació escala 2:3. Ara amb aquest primer treball es donen a coneixer de forma oficial, despres d'haver trepitjat molts escenaris arreu d'espanya. Aquest projecte que va sorgir d'un experiment, de les ganes d'Edu de gravar algunes linies de chelo per la seva música, ha anat consolidant-se fins al punt de convertir-se en un dels projectes més interessants (des del meu punt de vista) del panorama nacional. Com sabeu Edu dirigeix el netlabel Audiotalaia, i organitza, participa i col.labora a València en un bon nombre de projectes relacionats amb la experimentació sonora. Per la seva part Sara Galán desenvolupa una investigació relacionada amb la pràctica del chelo i el moviment a través del dispositiu kinekt, de fet ha publicat alguns dels resultats en format de Ep, també a Audiotalaia, el trobareu aquí.
   Continuem el programa escoltant la música del mexicà Manrico Montero i l'alemany Felix Gebhard per tornar a Espanya, més concretament a Madrid, per parlar de Crisopa. Santiago Lizón és l'artista darrere aquest nom, i l'escoltem perque ben aviat (el 10 de novembre) visitarà Barcelona per participar al festival Mira!. Aquella setmana comentarem aquest festival al programa i escoltarem alguns dels artistes que hi participaran. Ja que parlem de Santiago Lizón, us haig de recomanar, si encara no el coneixeu, el programa de ràdio que co-presenta amb Juan Prieto i Ángel Galán a Scanner FM, Carga-Descarga, netaudio y cachondeo a tope, molt recomanat!
   Tanquem el programa escoltant una fantàstica remescla en clau de techno-dub d'un tema del chilè Atrio Serenade, que acaba de publicar un treball on trobem això, remescles d'una peça seva. Unes remescles que ronden els 15 minuts i que aporten diferents visions sobre l'original. Però abans escoltem, com no, al senyor Thomas Park, més conegut com a Mystified, que amb només cinc edicions de Núvol de Fum ja és tot un habitual, mirant una mica veig que té més de 150 treballs publicats, i pel que veieu segueix en molt bona, en aquest cas toca deconstrucció de la música reggae i del dub.

Tracklist del programa

01 [envcd03] cello+laptop - remaining parts of a shipwreck
02 [envcd03] cello+laptop - shoreline
03 [sem5Y] manrico montero - umbral nº2
04 [agn064] felix gebhard - müder vatter
05 [escala1:5] crisopa - last membrane
06 [wh241] mystified - plate 2
07 [oan] atrio serenade - ên (buruciaka @ dub-techno remix)


   La setmana que ve tindrem un programa especial de Halloween en format mixtape. Prepareu-vos a passar molta por amb la selecció dark ambient més fosca de la xarxa... no us la perdeu, serà el dia de tots sants...

   El video d'avui és tot un luxe, un concert sencer de Cello+Laptop, gravat ara fa tot just un any. Una petita mostra de com treballen en directe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada