divendres, 9 de juny del 2017

núvol de fum 196 | reunir-se de nou

Escolta el podcast:

O descarrega'l: núvol de fum 196.mp3



     Comencem la nostra hora setmanal de música ambient amb Max Richter i l'homenatge que fa a la vida i obra de l'escriptora anglesa Virginia Woolf, Three worlds: music from Virginia Woolf works, que ha publicat recentment dins el catàleg del segell clàssic Deutsche Grammophon. Un treball dividit en tres parts, cadascuna corresponent a una de les novel·les de Woolf. Un disc on hi predomina el piano i la instrumentació clàssica, però on també hi trobem algunes textures electròniques. 
     Continuem amb Northumbria, un duo de dark ambient i drone que està embarcat en el projecte d'una trilogia de discs dedicats al descobriment i exploració de la seva Canadà natal. Aquesta trilogia, de la que avui n'escoltem el segon disc, està veient la llum a través de Cryo Chamber. Continuem amb un disc que ens ha arribat al programa aquesta setmana, és d'un projecte anomenat Emilía, amb seu a Málaga. Es tracta d'un duo format per Lee Yi i Vanesa Jimenez (coneguda com Meneh Peh),  que han composat una banda sonora imaginaria formada per petits talls sonors i musicals, cap d'ells supera els tres minuts. Després d'escoltar tres d'aquestes petites peces seguim amb Eko Fisk i el que és la darrera publicació de Silent Flow, ja que tot indica que aquest netlabel ha tancat la paradeta. Una llàstima ja que va ser un netlabel al que vam prestar molta atenció i que ens va oferir grans treballs d'ambient. Tot comença i tot acaba, i sobretot els netlabels. 
   Tanquem el programa amb l'estrena del nou disc de Dale Cooper Quartet and the Dictaphones, una excel·lent banda de ¿jazz-drone? que estan a punt de publicar el seu cinquè àlbum, Astrild astrild. Peces llargues i dròniques amb saxos i demés instrumentas convencionals del rock i el jazz, i amb la veu també com a element molt important. Un disc fabulós.


Tracklist del programa

01. [dg] virginia woolf - words
02. [dg] ax richter - meeting again
03. [cryo063] northumbria - ostara's return
04. [cryo063] northumbria - the shores of the suffering wind
05. [rm0043] emilía - emilía & the unknown kid
06. [rm0043] emilía - emilía
07. [rm0043] emilía - the sewing room
08. [slnt096] eko fisk - tea in the mojave
09. [slnt096] eko fisk - badwater
10. [den282] dale cooper quartet & the dictaphones - pemp ajour imposte


     Tanquem el post d'aquesta setmana amb un directe de mitja hora d'aquest col·lectiu francès de jazz-drone anomenat Dale Cooper Quartet and the Dictaphones. Com us deia estan estrenant Astrild Astrild en un moment ideal, coincidint també amb l'estrena de la tercera temporada de Twin Peaks, sèrie en la que obviament s'inspiren.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada