divendres, 28 d’abril del 2017

núvol de fum 190 | desert concret

Escolta el podcast:

O descarrega'l: núvol de fum 190.mp3


     El programa d'avui arrenca amb Blursome, projecte de la nord-americana Lara Wehbie, que debuta amb un treball anomenat Rendition of you, compost per lluitar contra la depressió i la ansietat.  Un disc força interessant que juga amb varis estils i del que destaquem el genial ús de samples de veu. Continuem avançant un tema del nou treball de Atoll, projecte de Andrea Ferlin, un dels fundadors del col·lectiu i segell Sleep is Commercial, per deixar pas a un dels discs més esperats de l'any, el nou de Dopplereffekt, Cellular Automata. El duo de Detroit tornen després de deu anys sense publicar un LP. Fa un parell d'anys els vam tenir al festival Mira! en un concert que personalment vaig disfrutar molt, tot i el final inesperat. En aquest nou disc segueixen en la seva linea d'electro místico-científic, tot i que sense ritmes tant marcats. Un disc molt recomanable. 
     A la segona meitat del programa tenim dues peces llargues; per un costat la col·laboració entre el productor The Bug i la banda de drone-metal Earth, que ha donat com a fruit Concret Desert, un disc on improvisen i experimenten amb l'ambient, òbviament amb moltes guitarres, i també electrònica. També val molt la pena donar-li una bona escolta. Tanquem el programa amb una peça de la col·laboració de David Lynch i Marek Zebrowski, que estranyament encara no haviem punxat aquí al Núvol de Fum, tot i estar publicat des de 2007. Es tracta d'un disc excepcional, Polish Night Music, on Marek Zebrowski improvisa al piano sobre els drones de Lynch. Aquest sí que és imperdible.


Tracklist del programa

01. [hft0653] blursome - sleep
02. [hft0653] blursome - time
03. [xlr8r] atoll - ikik pt 1
04. [lsr020] dopplereffekt - spirangle
05. [lsr020] dopplereffekt - ulams spiral
06. [zencd239] the bug vs. earth - concret desert
07. [abr3018] david lynch & marek zebrowski - night (city back street)


     I de quina millor manera podem tancar el post d'aquesta setmana que amb un vídeo de Lynch i Zebrowski en directe. Un projecte minimalista i misteriós que com qui no vol la cosa ja té deu anys. El concert va ser a París en motiu de la inauguració de l'exposició de Lynch "The air is on fire" (que per cert, també té disc propi).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada