divendres, 27 de setembre del 2024

núvol de fum 461 | inici T13

 Escolta el podcast:
 
O descarrega'l: núvol de fum 461.mp3


        Avui arrenquem la tretzena temporada del Núvol de Fum. Seguim emetent per Ràdio Mollet, al 96.3 de la FM si esteu per la zona, els divendres a les onze de la nit, amb redifusió els dissabtes a mitjanit. Els podcasts els trobareu com sempre aquí mateix, a Mixcloud, on també emetem regularment sessions i seleccions musicals, i també a totes les plataformes habituals de podcast (spotify, ivoox, itunes, etc...). Podeu col·laborar amb el programa amb un donatiu a través d'aquest enllaç de Paypal. Ja sabeu que des de la direcció de la ràdio i l'ajuntament es neguen any rere any a pagar per la nostra feina, obligant-nos a ser eterns col·laboradors i haver de posar diners de les nostres butxaques per a tirar endavant els nostres projectes de ràdio, i de pas deixant tota la emissora estancada i funcionant per inèrcia. Així que qualsevol ajuda o donatiu es benvingut i ajudarà a pagar factures i a fer créixer el programa, que jo sí crec en ell. 
        En fi, un cop feta la pataleta, amb tot el dret del món, anem per feina. Arrenquem la tretzena temporada del programa amb un tracklist de luxe. Comencem amb la gran Annelies Monseré, pianista i productora belga que presenta un nou treball d'ambient folk brumós i mig esotèric sota el títol de I sigh, I resign. Seguim amb Yann Novak i un disc de remescles del seu últim treball The Voice of Theseus, editat per Room40. Hi col·laboren diferents artistes, nosaltres ens quedem amb la remescla que fa el mexicà Fax del tema Patterned Behavior. Escoltem la edició especial dels vint anys d'un dels clàssics de l'ambient modern com és Venice del gran Fennesz. Una edició remasteritzada en format DVD, amb peces inèdites, textos i fotos, que ha vist la llum aquest estiu. Sona també la referència 287 de Posh Isolation, una postal sonora signada per Vanity Productions amb la col·laboració de Rosa Anschutz. Seguim amb un disc que també ha sonat molt aquest estiu, el debut al segell Pressure (de The Bug) de Ghost Dubs, un treball de dub electrónic, minimalista i boirós.  Una música que es compara amb Rhythm & Sound, amb els clàssics de Chain Reaction o fins i tot amb el Consumed de Plastikman. Continuem amb Joachim Spieth i un tall també dub titulat Recall. Aquest forma part d'un nou vinil de 10 polzades i tirada limitadíssima, de només 30 copies, que òbviament ja està esgotada. Tanquem el porgrama amb la col·laboració entre Abul Mogard i Rafael Anton Irisarri, un vinil titulat Impossibly Distant, Impossibly Close, editat per Black Knoll, i que és una meravella. 
 
        Ja som aquí de nou, ni ens callaràn ni ens conformarem. Com deia la cançó, "encara que estigui tot perdut, sempre ens queda molestar." 
 
 
 
Tracklist del programa
 
01. [hop25] annelies monseré - I sigh, I resign
02. [room40] yann novak - patterned behavior (fax remix)
03. [touch] fennesz - transit (feat. david sylvian)
04. [posh287] vanity productions - sky split open (feat. rosa anschutz)
05. [pressure] ghost dubs - tru to life
06. [affin] joachim spieth - recall
07. [black knoll] abul mogard & rafael anton irisarri - place of forever
 
 
 
        Tanquem el post d'avui amb la actuació de Fennesz al cicle concerts de música experimental Inner Spaces celebrat a Milan l'any 2020. El guitarrista austríac presentava en aquesta ocasió Agora, disc publicat al 2019 per Touch. 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada