divendres, 31 de gener del 2014

núvol de fum 058 | formant vapor

Escolta el podcast:

O descarrega'l: núvol de fum 058.mp3

    Arrenquem el programa d'aquesta setmana amb un tema ambient dub d'un artista anònim que apareix a la quarta recopilació de Monofónicos netlabel colores duales, la qual explora diferents vessants de la música electrònica i experimental. Continuem amb la música de Studio Noir, un dels molts projectes de l'artista de Nova York Eddie Palmer que en aquest cas fa un homenatge al cinema dels anys '20 a '40 a través de petites peces que neixen de loops de música jazz de l'època. Les setze peces que formen aquest treball, titulat Sunset Boulevard, porten noms d'actrius d'aquesta època daurada de Hollywood mortes en extranyes circunstàncies i fins i tot alguna que es va suicidar, una temàtica curiosa per un disc que ens pot recordar el treball de The Caretaker, salvant sempre les distàncies. I d'aquests sons que experimenten amb el jazz passem a músiques molt més minimalistes amb la peça d'Alinoe des de la darrera publicació de Bump Foot netlabel, un disc drònic i amb beats minimalistes titulat "+". També sona la música de Przemyslaw Pajak des del catàleg de Silent Flow, amb un disc construit a partir de gravacions de camp titulat Shattered things.

    La segona part del programa la dediquem a repassar el disc de Art Electronix, un duo de Ucraïna que acaben de presentar un treball anomenat Gumus dins el catàleg d'un netlabel que encara no coneixiem, SSI. Haurem de fer una bona repassada al que tenen publicat aquest segell i estar atents a novetats. El punt i final al programa d'avui el posa Ivan Black, artista anglès que acaba d'editar disc a Breathe Compilations, el segell de Quetzal Contla. Escoltem la peça que obre aquest disc, Immersion.

Tracklist del programa

01 [mns004] anónimo - mypetitmal
02 [nu-logic069] studio noir - dorothy dandridge
03 [nu-logic069] studio noir - jean harlow
04 [nu-logic069] studio noir - thelma todd
05 [foot220] alinoe - +
06 [slnt057] przemyslaw pajak - dark room
07 [ssirec104] art electronix - vapor washing
08 [ssirec104] art electronix - gumus
09 [ssirec104] art electronix - backside
10 [ssirec104] art electronix - formant vapor
11 [brhnet29] ivan black - immersion

    Dediquem el video a Eddie Palmer, del qual escoltavem avui els seu nou projecte Studio Noir, inspirat en el cinema clàssic de Hollywood. El tema del video és d'un altre dels seus projectes, anomenat Neighborhood Cults, en colaboració amb Chris Krauss.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada