divendres, 17 de gener del 2014

núvol de fum 056 | neuromàntic

Escolta el podcast:
O descarrega'l: núvol de fum 056.mp3

    Si no coneixeu els llibres de William Gibson, i en especial la seva primera novel·la Neuromancer, no coneixeu un dels autors principals de la ciència-ficció. Ell és de fet el pare del subgènere anomenat ciberpunk gràcies a aquesta novel·la, la primera de l'anomenada trilogia del sprawl. Avui dediquem la primera part del programa a aquest gran escriptor aprofitant la recopilació que li dedica HAZE netlabel, un disc que s'engloba en un projecte molt més gran anomenat "sound interpretations: literary series" format per ni més ni menys que dotze recopilatoris dedicats a dotze grans escriptors. Entre 2012 i 2013 HAZE feia públic aquest projecte amb reculls de temes dedicats a Antoine de Saint-Exupéry, Ernest Hemingway, Virginia Wolf, Arthur Conan Doyle o James Joyce, per anomenar-ne només alguns. Una idea brillant que dóna la oportunitat a músics i experimentadors a plasmar els universos literaris d'aquests escriptors en forma de peces sonores. Son uns recopilatoris, en especial el de William Gibson, on el sorollisme hi té una forta presència, així que ens hem quedat amb els temes més amables, encara que igualment abstractes. Escoltem cinc de les vint peces que formen aquest recopilatori, amb els artistes Jay-Dea Lopez, Syntax, Arnaud Perennes, Duran Vazquez i Pavel Kopecky. Pel que fa al netlabel, HAZE, està preparant una nova sèrie de recopilacions dins el projecte "sound interpretations", ara dedicat a diferents ciutats del món.

    A la segona part del programa repassem una altre recopilatori, aquest més recent, la segona part de "slow living" publicat per Drift Deeper Records, un disc completíssim amb 34 temes, la majoria d'ells rondant el dub-techno però també amb unes quantes peces interessants d'ambient. Ens quedem amb aquestes últimes per repassar aquesta nova referència publicada ja en aquest 2014 recent estrenat. Sona la música de Advanced Dreams, Ericcst, Lefolk i Sirle. 

Tracklist del programa

01 [haze169] jay-dea lopez - electron
02 [haze169] syntax - oktagon
03 [haze169] arnaud perennes - four pieces
04 [haze169] duran vazquez - maelcum's dub
05 [haze169] pavel kopecky - march past nomber one
06 [ddr009] advanced dreams - alpha est omega
07 [ddr009] ericcst - you will never walk alone in tokyo (naoyuki sasanami redux)
08 [ddr009] lefolk - flotsam
09 [ddr009] sirle  - flotation tank

    Un dels artistes que escoltem avui, inclós dins la recopilació dedicada a William Gibson, és Arnaud Perennes, artista sonor i visual amb un bon grapat de projectes que van des del pop electrònic fins la improvisació o el treball amb vídeo. Aquí en tenim la mostra d'un d'ells amb una coreografia dirigida i interpretada per Osman Kassen Khelili ara fa onze anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada