divendres, 4 de gener del 2013

núvol de fum 015

Escolta el podcast:

O descarrega'l: núvol de fum 015.mp3

    No podem començar l'any amb més bon peu. El segon mixtape d'aquests nadals ens el porta Jordi Giráldez, conegut sobretot per ser el presentador del programa Sismógrafo de Radio 3 fins la seva trista cancel.lació aquesta mateixa temporada. Des d'allà, Jordi Giráldez ens feia de prescriptor musical oferint-nos novetats i el bo i millor de l'escena ambient i experimental, tractant el netaudio d'igual a igual amb la resta de música. Núvol de Fum li deu molt a Sismógrafo, quan vaig arrencar aquest projecte al passat estiu no podia evitar veure'l com una espècie de germanet petit, ja que coincidiem en estils i en format, més tard es coneixia la cancel.lació del programa de Ràdio 3, que al setembre ja no va continuar. Sismógrafo va servir també com a plataforma per arrencar altres projectes, com la sèrie de sessions Sismógrafo Series o el magnífic recopilatori Escala 2.3, organitzat conjuntament amb el netlabel Escala Red. És per tot això que el primer convidat a fer un mixtape per Núvol de Fum no podia ser un altre que en Jordi. És la meva forma d'agraïr-li la seva feina, a part d'una excusa perfecta per gaudir del seu excel.lent gust musical.

    Parlem del mixtape. Una selecció basada principalment en l'ambient drone que comença i acaba amb les gravacions de camp del gran Lawrence English, també trobem peces d'artistes que ja coneixem prou bé al programa com Juanjo Palacios, Erissoma, Jean Montag o Edu Comelles, entre d'altres...


Tracklist del programa

01 [room40] lawrence english - the last game of the night, Bisbrane Australia
02 [exp_net] juanjo palacios - zonda
03 [hawk moon] radere - stand next to my shadow
04 [artico] erissoma - the hypnotist
05 [soundcloud] helios - ideals or hopes
06 [audiotalaia] jean montag - shelter
07 [mandorla] pygmy jerboa - profundo lacu
08 [hawk moon] good weather for an airstrike - you're rendering again
09 [dark winter] somnarium - sunken operetta
10 [future sequence] max hampshire - she's melting through the glass
11 [future sequence] the ten thousand things - to be tall is
12 [wandering ear] edu comelles - Pamplona
13 [resting bell] rick tarquinio - waves 1
14 [room40] lawrence english - cemetary gate, Hobert Australia

    El mixtape comença i acaba amb les gravacions de camp de Lawrence English, aixì que us deixo amb aquest video reportatge, on podem veure a aquest artista treballant en el projecte Airport Symphony.

1 comentari: