dijous, 3 d’abril del 2014

núvol de fum 067 | endavant enrere

Escolta el podcast:

 
 O descarrega'l: núvol de fum 067.mp3

 Comencem el programa d'aquesta setmana amb una bona notícia com és el naixement d'un nou netlabel. És d'Argentina i el seu nom és Intuición Abstracta. Arrenquen amb un EP signat per l'artista Triangular format per dos talls d'ambient glitch. Des de Núvol de Fum li donem la benvinguda i li desitgem que tiri endavant amb bona sort i bona música. Tirem enrere per repassar un disc que ja hem presentat anteriorment al programa, però que val la pena anar desgranant. Es tracta del treball preciosista de Halo, projecte de l'italià Pasquale Riviezzo, encarregat de la darrera entrega a A Strangely Isolated Place. Tornem endavant per a presentar el nou disc de PhiMinD, orientat al dark ambient, que ha editat amb Eg0cide Productions. Continuem escoltant el nou treball d'Alejandro Remeseiro, més conegut com a Konsumprodukt, que signa amb el seu nom real un disc drònic i experimental centrat en les gravacions d'alerta civil dels Estats Units durant el pas de la tempesta tropical Sandy a l'octubre de 2012. 

    La segona part del programa la dediquem a la nova recopilació del netlabel mexicà Mandorla. Encara no haviem fet una aproximació "formal" a les gravacions de camp i a les pràctiques fonogràfiques, i ho fem avui gràcies a aquesta recopil·lació, que incorpora el bo i millor del panorama, ens hi apropem escoltant quatre de les seves peces, concretament les de Luís Antero, Juanjo Palacios, Hiroki Sasajima i Edu Comelles. El recopilatori compta amb vint-i-set peces, així que el seguirem repassant en propers programes.

Tracklist del programa

01 [ia001] triangular - utitled I
02 [asip029] halo - the inner realm
03 [eg0_110] PhiMinD - origin
04 [eg0_110] PhiMinD - sono primum
05 [nn_lp049] alejandro remeseiro - 1
06 [mandorla030] luís antero - autumn rivers soundscape
07 [mandorla030] juanjo palacios - seronda
08 [mandorla030] hiroki sasajima - wire and stone
09 [mandorla030] edu comelles - endavant enrere

    En el vídeo veiem a José Manuel Costa i a Juanjo Palacios, comisaris del projecte asturià La Mina y Su Sonido parlant sobre la concepció i desenvolupament del projecte. Palacios participa a la recopilació de Mandorla amb una composició de paisatge sonor, igual que Edu Comelles, que ja ens va parlar del projecte a la seva entrevista, i que també apareix pel vídeo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada